Skatteudvalget 2008-09
L 202 Bilag 9
Offentligt
676748_0001.png
676748_0002.png
Danish Venture Capitaland Private Equity AssociationBørsenSlotsholmsgadeDK-1217 København KTelefon: 72 25 55 02SE-nr.: 266 554 55Telefax: 33 91 18 38e-mail: [email protected]Homepage: www.dvca.dk
Folketingets skatteudvalgFolketinget, Christiansborg1240 København K.
København, d. 1. maj 2009
Vedrørende henvendelse til skatteministeren d. 1. maj.Danish Venture Capital and Private Equity Association (”DVCA”) fremsender hermed brevafsendt d.d. til udvalgets orientering.Som det fremgår af brevet foreslår DVCA, at regeringen foretager en rækketekniskeændringer i L 202 – for så vidt angår den del, der omhandler beskatning af kapital- ogventurefondspartnere.Hovedindholdet af disse forslag til ændringer af L 202 er:

A. Realisationsbeskatning af carried interest

I den nuværende udformning af L 202 er det fastlagt, at carried interest beskatning afkapitalfondspartnere skal ske hver gang, der foretages et salg af en virksomhed i venture-/kapitalfondens portefølje. Imidlertid udbetales carried interest til venture-/kapitalfondspartnereførst, når fonden realiseres.Konsekvens:Gennemføres forslaget sker der lagerbeskatning af midler, der endnu ikke er udbetalt tilventure-/kapitalfondspartnere.Forslag:DVCA foreslår, at lovforslaget ændres, så beskatningstidspunktet udskydes til det tidspunkt,hvor carried interest til venture-/kapitalfondspartnere udbetales.

B. Præcisering af personkredsen i ligningslovens § 16 I

I L 202 er der efter DVCAs opfattelse uklarhed om, hvor stor personkredsen, som omfattes afcarried interest–beskatningen, egentlig er.Konsekvens:Lovteksten kan tolkes som om, at ledelsen i kapital- og venturefondes porteføljevirksomhederomfattes af carried interest beskatningen. Det vil gøre det meget vanskeligere at rekruttere ogfastholde de bedste ledelser til venture-/kapitalfondsejede virksomheder fremover.Forslag:DVCA foreslår, at ledelsen i kapital- og venturefondens porteføljevirksomheder ikke børomfattes af beskatningen, da ledelsen i porteføljeselskaberne ikke har tilknytning til venture-/kapitalfonden.

C. Substansreglen i Aktieavancebeskatningslovens (”ABL”) §§4A og 4B

De foreslåede regler i ABL §§ 4A og 4B vil efter DVCAs opfattelse i høj grad medføre, atSKAT får mulighed for at lade som om, at holdingselskaber ikke eksisterer i relation til udbytterog avancer.Konsekvens:Forslaget medfører, at værditilvækst i underliggende selskaber kan risikere at blive beskattetendog meget hårdt - endog helt op til 100 %.Forslag:DVCA forslår, at reglerne bør præciseres på en sådan måde, at (ubegrundet) merbeskatningikke kan forekomme, evt. med en generel maksimeringsregel.Med venlig hilsen

DVCA

Jannick NytoftDirektør