Skatteudvalget 2008-09
L 197
Offentligt
682730_0001.png
682730_0002.png
J.nr. 2009-711-0029Dato: 13. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 197 – Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven og forskellige an-dre love. (Forenkling af reglerne om opkrævning af arbejdsmarkedsbidragog konsekvensændringer som følge af Forårspakke 2.0 m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 8. maj 2009. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Birgitte Christensen

Spørgsmål 5:

Kan ministeren bekræfte at reglerne er som beskrevet nedenfor, og at man skattemæssigthar modregning af underskud af virksomhed i lønindkomst, (der forudsætter at virksomhe-den ikke er hobby), mens det samme ikke er tilfælde ved beregning af arbejdsmarkedsbi-drag:ArbejdsmarkedsbidragEn iværksætter som i et indkomstår starter virksomhed, som i år 1 giver underskud, og der-udover i samme indkomstår har lønindkomst, kan ikke modregne det betalte arbejdsmar-kedsbidrag fra lønindkomsten i det negative arbejdsmarkedsbidrag fra underskud af virk-somhed, og herudover kan det negative arbejdsmarkedsbidrag heller ikke fremføres til se-nere modregning i f.eks. overskud af virksomhed i år 2.SkatUnderskud af virksomhed kan fratrækkes i anden personlig indkomst, idet det forudsættesat virksomheden ikke er en hobbyvirksomhed.

Svar:

Det kan jeg til dels bekræfte, jf. min kommentar til supplerende høringssvar fra DanskLandbrugsrådgivning (L 196 – bilag 9).Såvel efter de gældende regler som efter lovforslaget er det kun muligt at nedsætte bidrags-grundlaget (for selvstændigt erhvervsdrivende) med negativ personlig indkomst fremførtfra tidligere år.Antager vi med et forenklet eksempel, at en person har en lønindkomst på 200.000 kr. og etvirksomhedsunderskud på 100.000 kr., er der samlet set ikke en negativ personlig ind-komst, der kan fremføres. Har den pågældende i stedet et virksomhedsunderskud på mereend 200.000 kr., således at den samlede personlige indkomst bliver negativ og kan fremfø-res, fragår den fremførte negative personlige indkomst i bidragsgrundlaget for virksomhe-den i det følgende år.
Side 2