Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 154  - Forslag til Lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms.

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 22 af 4. marts 2009.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                  /  Henrik Ludolph


Spørgsmål 22: Er ministeren enig i, at spørgsmålet om fra hvilket tidspunkt kendsgerninger afføder retsvirkninger i overensstemmelse med loven (gyldighedstidspunktet) henholdsvis fra hvilket tidspunkt myndighederne kan anvende loven er to forskellige spørgsmål, jf. bl.a. også Justitsministeriets Vejledning om lovkvalitet og Skatteministeriets eget notat herom på Skatteministeriets hjemmeside: ”Lovgivning med tilbagevirkende kraft” af 2. juni 2003? Og er ministeren ikke enig i, at han i besvarelsen af spørgsmål 6 og 7 alene har svaret på spørgsmålet om, hvorvidt lovforslaget kan have tilbagevirkende gyldighed fra fremsættelsestidspunktet, men ikke har besvaret spørgsmålet om, hvorvidt loven kan håndhæves af myndighederne allerede fra fremsættelsestidspunktet? Vil ministeren herefter besvare de i spørgsmål 6 og 7 stillede spørgsmål?

Svar: Lovforslaget om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms er af lempende karakter. Af hensyn til at opnÃ¥ formÃ¥let med loven har det været nødvendigt at lade virksomhederne udskyde betalingerne inden loven har kunnet vedtages og stadfæstes og dermed være trÃ¥dt i kraft. Det har været et bevidst valg truffet af hensyn til virksomhederne og samfundsøkonomien. Â