GenvindingsIndustriens (GI) og den nye affaldssektor

 

 

 

GI er brancheforeningen for genvindings og genanvendelsesvirksomheder. GI repræsenterer op mod 40 forskellige virksomheder indenfor branchen, med forretningssteder op mod 80 steder i landet. Der er tale om professionelle genanvendelsesvirksomheder, som har specialiseret sig i at genanvendelse alle typer af erhvervsaffald, fra plastik og papir, granulering af dæk til diverse metalfraktioner.

 

Medlemsvirksomhederne giver garanti for en tryg og ansvarlig behandling, som altid finder sted i henhold til gældende lovbestemmelser og miljøhensyn og som værner om naturens sårbare balance gennem genvinding på et professionelt grundlag. Det er miljømæssigt helt afgørende for samfundet, at nye produkter i så stort omfang som muligt fremstilles ud fra genvindingsindustriens "råvarer" frem for at benytte de primære råstoffer, der fremkommer ved minedrift, skovhugst, etc.:

 

 

Foreningen har en meget høj miljøprofil, hvor hovedparten af medlemsvirksomhederne er certificerede efter ISO 9001 og 14001.

 

Medlemsvirksomhederne lever af at genanvende erhvervsaffald og arbejder med at sortere erhvervsaffald ned i selv de mindste fraktioner. Medlemmerne leverer individuel professionel rådgivning og løsninger skræddersyet til at håndtere virksomheders erhvervsaffald og gennem mange års arbejde med vidt forskellige brancher og virksomheds-typer - og med vidt forskellige opgavetyper - har medlemmerne opnået en stor erfaring, som gør dem i stand til at yde kvalificeret og sikker rådgivning.
Samtidig har de meget stor fokus på innovation og der arbejdes hele tiden med at udvikle mulighederne for at genanvende en endnu større procentdel af alt erhvervsaffald.

 

GI er overordnet positive over for den brede politiske aftale om den fremtidige organisering af affaldssektoren, som blev indgået i juni 2007. GI deltog i det grundige forarbejde, som blev foretaget i Miljøministerens arbejdsgruppe. Aftalen giver dog anledning til et par bekymringer for branchen, som deputationen vil forelægge udvalget ved foretræde.