Skatteudvalget 2008-09
L 126
Offentligt
677753_0001.png
677753_0002.png
J.nr. 2008-231-0017Dato: 5. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 126 - Forslag til lov om ændring af lov om afgift af affald og råstoffer,lov om afgift af stenkul, brunkul og koks mv. og forskellige andre love(Omlægning af affaldsforbrændingsafgiften).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 8 af 16. april 2009.
Kristian Jensen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 8:

Ministeren bedes oplyse, om regeringen påtænker at ændre i øvrig lovgiv-ning m.v., således at der som følge af afbrænding af gylle eller øget biogas kommer flerehusdyr på danske bedrifter f.eks. ved at harmonikravene for husdyr ændres.

Svar:

Som det fremgår af regeringens udspil til Grøn Vækst, er regeringens planer følgen-de:”Regeringen vil ophæve grænserne for, hvor mange husdyr der må være per bedrift.Fremover skal det afgørende for reguleringen af landbruget ikke være ikke hvor mange dyrder er på bedrifterne, men i stedet bedrifternes reelle miljø- og naturbelastning.”Videre fremgår:”Afskaffelse af maksimalkravet kan medføre, at bedrifter får en større lokal belastning iform af bl.a. lugtgener, ammoniak og øget transport til og fra landbrugene.Regeringen vil derfor ikke, at miljøbelastningen ikke øges ved at lave BAT-standardvilkårfor ammoniak fra store brug. Kravene bliver således indfaset i takt med strukturudviklin-gen.For at sikre en hensigtsmæssig placering af nye store husdyrbrug – bl.a. i forhold til land-skabet samt natur- og miljømæssige hensyn – lægger regeringen op til, at kommunernefremover inddrager lokaliseringen af husdyrbrugene i kommunernes almindelige planlæg-ning.”
Side 2