Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 126 - Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af lov om afgift af affald og råstoffer, lov om afgift af stenkul, brunkul og koks mv. og forskellige andre love (omlægning af affaldsforbrændingsafgiften).

 

Hermed sendes kommentar til bilag nr. 4 af 16. marts 2009.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lene Skov Henningsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har modtaget kopi af RenoSams henvendelse af 16. marts 2009 til Miljø- og Planlægningsudvalget, Det Energipolitiske Udvalg og Skatteudvalget.

Henvendelsen vedrører lovforslag L 126 om omlægning af affaldsforbrændingsafgiften.

RenoSam anfører, at lovforslaget vil få negative miljømæssige konsekvenser på grund af medforbrænding af affald på de kulfyrede kraftværker.

Det er RenoSams opfattelse, at på grund af forskellige miljøkrav til røggassen fra kulfyrede kraftværker og almindelige forbrændingsanlæg, betyder medforbrænding på kraftværker, at der sker mangedobling af dioxin- og kviksølvudledningen.

RenoSam opfordrer udvalgene til at sikre, at en eventuel medforbrænding af affald på de kulfyrede kraftværker ikke vil få negative miljømæssige konsekvenser.

Hertil skal det bemærkes der også gælder strenge miljøkrav for de centrale værker, i medfør af EU´s forbrændingsdirektiv, der omfatter alle anlæg, der medforbrænder affald. Kravene til røggasrensning ved medforbrænding af affald i de centrale værker vil derfor fremgå af de pågældende værkers miljøgodkendelse. Eventuelle nye miljøproblemer som følge af øget afbrænding i disse værker vil der blive taget hånd om i den forbindelse, hvormed det sikres, at øget medforbrænding af affald på de centrale kraftværker ikke vil få negative miljømæssige konsekvenser.