På vegne af Dansk Industri, LO, Dansk Byggeri, Teknik, Dansk Textil & Beklædning, Erhvervsskolernes Bestyrelsesforening samt Danske Erhvervsskoler - erhvervsskolernes ledere fremsendes et notat som kommentar til ny lovgivning for erhvervsakademierne. Lovgivningen omfatter de to lovforslag L47 og L25, som er under behandling i Folketinget.

 

Det vedhæftede notat omfatter en række af de problemstillinger, som tidligere er blevet fremført i debatten om erhvervsakademierne. Det gælder fortsat ønskerne om:

·               en fleksibel institutions- og uddannelsesstruktur, der kan imødekomme aftagernes behov

·               en tæt forbindelse mellem EUD og KVU, der sikrer synergi og høj overgangsfrekvens

·               at det teknisk/merkantile omrÃ¥de prioriteres økonomisk

·               at udbud og udvikling af teknisk/merkantile professionsbacheloruddannelser tager udgangspunkt i erhvervsakademiernes faglige miljøer frem til 2015

·               at resultatet af evalueringen i 2013 fÃ¥r indflydelse pÃ¥ retten til at udbyde teknisk/merkantile professionsbacheloruddannelser efter 2015

 

Det er erhvervsskolesystemets ambition at vise, at vi via den nye struktur er i stand til at indfri den politiske målsætning om, at mindst halvdelen af en ungdomsårgang skal gennemføre en videregående uddannelse i 2015. Erhvervsskolesystemet vil derfor gøre en stor indsats for at realisere vækstlaget på det teknisk/merkantile område frem til evalueringen i 2013.

 

Vi er opmærksomme på, at forberedelserne til implementering af lovgivningen allerede er i gang jævnfør blandt andet ministeriets netop gennemførte møder med de involverede skoler. Vi ser frem til en fortsat konstruktiv dialog om udviklingen af de teknisk/merkantile videregående uddannelser.

 

 

Venlig hilsen

 

Ingo Østerskov                      Lars Mahler                           Anne Mette Zachariassen

Formand                               Næstformand                        Formand for foreningens akademiudvalg