Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     181- Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love (Konvertible obligationer, leasingsbiler, skattemæssige selskabskvalifikation m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 13-14 af 14. maj 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 

 


Spørgsmål 13

Ministeren anmodes om at redegøre for hvilke forhold (lovgivning, retspraksis, EU‑retlige forhold m.m.), der er baggrunden for, at de huller, der foreslås lukket med dette lovforslag, er opstået?

Svar

Hullukningerne vedrørende konvertible obligationer og skattemæssig selskabskvalifikation har deres baggrund i manglende symmetri mellem dansk kvalifikation af konvertible obligationer og kommanditselskaber m.v. og udenlandsk kvalifikation af samme.

For så vidt angår hullukningen vedrørende leasingbiler i virksomhedsskatteordningen kan jeg henvise til min besvarelse af spørgsmål 1.

 


Spørgsmål 14

Ministeren anmodes om at redegøre for, hvornår Skatteministeriet er blevet bekendt med de huller, der foreslås lukket med nærværende lovforslag?

Svar

Fælles for alle hullukningerne er, at Skatteministeriet er blevet opmærksom på hullet her i foråret 2008.

For så vidt angår hullukningen vedrørende konvertible obligationer kan jeg oplyse, at den udspringer af en konkret ligningssag, som SKAT har gjort Skatteministeriet opmærksom på.

For så vidt angår hullukningerne vedrørende leasingbiler og skattemæssig selskabskvalifikation kan jeg henvise til mine besvarelser af henholdsvis spørgsmål 1 og spørgsmål 11.