Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     13- Forslag til Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer bemærkninger til henvendelse af 28. november 2008 fra J. P. Jacobsen, Frederikshavn, til det tidligere tilsvarende lovforslag L 26.

(L 13 – bilag 6)

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Ivar Nordland


J. P. Jacobsen, Frederikshavn, kritiserer i en henvendelse af 28. november 2008 det daværende tilsvarende lovforslag L 26.

Han nævner, at familien  i 2001 købte lejlighed i Spanien og senere købte feriebolig i Danmark. De satte parcelhuset i Danmark til salg og flyttede primo september 2007 til Spanien, hvor de fik oplyst, at de ville få residensia i løbet af ca. 1 måned.

Han kritiserer, at lovforslaget fremsættes, uden at der er en rimelig varsel.

 

Jeg vil hertil nævne, at jeg udsendte en pressemeddelelse den 27. juni 2007 om den politiske rammeaftale om pensionsbeskatningen og herunder lovforslaget om bemyndigelse til eventuel opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomsterne med Spanien og Frankrig.

Jeg vil tilføje, at overgangsreglen vedrørende pensionister i det nye lovforslag L 13 er ændret på flere punkter i forhold til den samme regel i det tidligere lovforslag L 26.

Således er fristen for, hvornår en person senest skal være blevet hjemmehørende i Spanien eller Frankrig, udsat fra 11. oktober 2007 til 28. november 2007, og fristen for hvornår vedkommende første gang skal have modtaget pension, er udsat til 31. januar 2008.