Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     13- Forslag til Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer bemærkninger til henvendelse af 1. december 2007 fra Klaus Vilner, Frankrig.

(L 13 – bilag 14)

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Ivar Nordland


Klaus Vilner, Frankrig, har den 1. december 2007 rettet henvendelse til skatteudvalget.

 

Klaus Vilner henviser først til lovforslagets overgangsregel for ferieboliger i Franrkig.

Han henviser derefter til, at den nuværende dansk-franske dobbeltbeskatningsoverenskomst hindrer Frankrig i at beskatte personer, der er hjemmehørende i dette land, af deres faste ejendom i Danmark.

En opsigelse af overenskomsten vil medføre, at Frankrig i fremtiden vil beskatte.

Han mener derfor, at lovforslagets overgangsregel for ferieboliger skal udvides til at omfatte fransk skat af ferieboliger i Danmark, som den 28. november 2007 var ejet af personer, hjemmehørende i Frankrig.

Jeg kan bekræfte, at en eventuel opsigelse af den dansk-franske dobbeltbeskatningsoverenskomst vil medføre, at Frankrig i fremtiden kan beskatte personer, der er hjemmehørende i dette land, af deres faste ejendom, beliggende i Danmark.

Dansk lovgivning kan ikke forhindre Frankrig i at beskatte personer, der er hjemmehørende i dette land.

 

Klaus Vilner kritiserer derefter, at lovforslagets bemærkninger nedtoner virkningerne af en eventuel opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomsten, for så vidt angår personer, der er hjemmehørende i Frankrig og ejer danske værdipapirer.

Klaus Vilner nævner, at Frankrig beskatter afkast af aktier og af obligationer som almindelig indkomst med indkomstskat på op til 40 pct., sociale indkomstskatter på 11 pct. samt sygesikringsskat på 8 pct., dvs. i alt 59. pct.

Klaus Vilner nævner, at en opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomsten vil medføre en ny dansk skat på 28 pct.

Han mener, at den samlede danske og franske skat i så fald bliver på 87 pct.

Jeg vil hertil først oplyse, at Danmark ikke beskatter personer, der er hjemmehørende i udlandet, af rentebetalinger her fra landet.

Jeg vil derefter oplyse, at som nævnt i lovforslagets bemærkninger vil regeringen fremsætte et lovforslag om ændring af den danske beskatning af udbyttebetalinger til modtagere i udlandet. Udbytteskatten nedsættes til 15 pct., på betingelse af, bl.a. at modtageren ejer mindre end 10 pct. af det udbyttegivende selskab.

Danmark har ikke mulighed for at påvirke den franske beskatning af personer, der er hjemmehørende i dette land og modtager udbytte af danske aktier.

 

   Â