Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

Til udvalgets orientering vedlægges særskilt høringsskema samt de sent modtagne høringssvar fra Rigspolitiet vedrørende forslag til lov om ændring af lov om afgift af vejbenyttelse.

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                           /Kaj-Henrik Ludolph

                        

 

 

 

 


Et udkast til forslag til lov om ændring af lov om afgift af vejbenyttelse blev den 4. februar 2008 sendt til høring hos Rigspolitiets Færdselsafdeling og hos Rigspolitiets område IT og Tele.

Færdselsafdelingen har afgivet svar i brev af 25. februar 2008, mens IT og Tele har afgivet svar i telefax af 21. februar 2008. Begge svarene er sendt til Justitsministeriet, der med brev af 6. marts 2008 har oversendt svarene til Skatteministeriet.  

Særskilt høringsskema indeholdende høringssvar fra Rigspolitiet og kommentarer hertil vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om afgift af vejbenyttelse.

 

Organisationer

Bemærkninger i høringssvar

Kommentar til bemærkninger

Rigspolitiets Færdselsafdeling

Nugældende § 14, stk. 3 om bødestraf for overtrædelse af § 13 bør ophæves som konsekvens af adgangen til tilbageholdelse efter forslaget til ny § 13.

Muligheden for bøde bør bevares. Den lovtekniske sammenhæng mellem ny § 13 og nugældende § 14, stk. 3 samt § 17, stk. 1 og stk. 2 overvejes.

Rigspolitiets

område

IT og Tele

Forudsætter, at adgangen til den fælles database etableres fra politiets vagtcentraler således, at der ved vejkontroller via vagthavende kan søges oplysninger i databasen.

Det er ogsÃ¥ Skatteministeriets forstÃ¥else. De tekniske og praktiske løsninger samt arbejdsgange aftales i øvrigt mellem Rigspolitiet og SKAT. Â