Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 2 - Forslag til lov om ændring af arbejdsmarkedsfondsloven, ligningsloven, personskatteloven og forskellige andre love (Lavere skat på arbejde).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 7 af 5. oktober 2007.

 

 

 

 

Kristian Jensen

 

                                                                 /  Birgitte Christensen

 


L 2 spørgsmål 7:

Kan ministeren bekræfte, at de penge, der anvendes til finansiering til det foreliggende lovforslag - f.eks. forøgelsen af energiafgifterne - kunne have været brugt til finansiering af mere velfærd, men at det udelukkende skyldes skattestoppet, når Venstres ordfører under førstebehandlingen af forslaget kunne hævde, at dette ikke var tilfældet?

 

Svar:

Hvis man bryder skattestoppet og sætter f.eks energiafgifterne op, kan pengene bruges til velfærd.

Der er imidlertid to problemer herved.

For det første vil en forhøjelse af energiafgifterne isoleret set ramme forholdsvis socialt skævt, og for det andet vil det medføre et fald i arbejdsudbuddet i en situation, hvor vi har brug for vækst og øget arbejdsudbud.

Dette er to helt afgørende grunde ud over skattestoppet til, at regeringen selvfølgelig ikke har fremlagt et sådant forslag.

Lavere skat på arbejde sikrer netop et øget arbejdsudbud ved en målrettet omlægning af skatterne med en socialt afbalanceret profil, og det sker i fuld overensstemmelse med skattestoppet.