ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

6. december 2006

 

 

Besvarelse af spørgsmål 7 ad L 20 stillet af Erhvervsudvalget den 6. december 2006.    

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 7:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 5. december 2006 fra Dansk Autoriseret Markedsplads A/S, jf. L 20 - bilag 10.

 

Svar:

Dansk Autoriseret Markedsplads A/S (Dansk AMP) har ved brev af 5. december 2006 kommenteret min besvarelse af et tidligere spørgsmål fra selskabet til Erhvervsudvalget (spørgsmål 1 ad L 20). Spørgsmålet omhandlede operatører af regulerede markeders muligheder for suspension og sletning af et værdipapir fra handlen på et reguleret marked. Dansk AMP var uenig i bemærkningerne til den foreslåede § 25 i lov om værdipapirhandel m.v.

 

Ved den seneste henvendelse erklærer Dansk AMP sig enig i det afgørende hensyn, der skal tages til investorer. Selskabet finder imidlertid besvarelsen af spørgsmålet mindre fyldestgørende og fastholder sine synspunkter. Selskabet anfører, at MiFID-direktivet er udtømmende, og at MiFID-direktivets retsstilling derfor ikke kan ændres gennem lovbemærkninger.

 

Jeg er enig i, at MiFID-direktivet skal gennemføres korrekt. Bemærkningerne til lovforslaget giver udtryk for, hvilken forståelse af direktivet, der har været lagt til grund i forbindelse med udformningen af lovforslaget. Det er fortsat min opfattelse, at bemærkningerne er korrekte, og jeg skal derfor henvise til det tidligere svar til Erhvervsudvalget, som jeg fortsat finder fyldestgørende.

 

 

 

 

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk