ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

28. november 2006

 

Besvarelse af spørgsmål 3 ad L 20 stillet af Erhvervsudvalget den 9. november 2006.    

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 3:

Da høringssvarene tager udgangspunkt i det første udkast til lovforslag, og da det derfor er vanskeligt at vurdere høringssvarenes relevans for det endelige lovforslags udformning, og da der ikke er foretaget en 2. høringsrunde, bedes ministeren oplyse, om alle organisationer, der indsendte høringssvar i første runde, finder, at deres indvendinger er tilgodeset med det endelige lovforslags formuleringer, og desuden oplyse, om der er organisationer, der har fået yderligere problemer, efter at de nye formuleringer er indsat i det fremsatte lovforslag, herunder ønskes særskilt oplyst, om alle Datatilsynets indvendinger er fulgt?

 

Svar:

Lovforslaget blev sendt i høring som to lovforslag. De to lovforslag blev efterfølgende samlet i ét lovforslag. Der blev ikke i forbindelse med sammenlægningen af lovforslagene foretaget nogen indholdsmæssige ændringer i de enkelte bestemmelser.

 

Økonomi- og Erhvervsministeriet har på baggrund af høringen modtaget bemærkninger fra forskellige brancheorganisationer og offentlige myndigheder. Økonomi- og Erhvervsministeriet har inden for direktivernes rammer forsøgt at imødekomme de hørte parters anmodninger bedst muligt.

 

Den almindelige procedure for høring er, at der foretages en høringsrunde. I det offentliggjorte høringsnotat fremgår begrundelser, hvor organisationernes ønsker ikke er imødekommet. I de valgte løsninger har der naturligvis måtte foretages afvejning af de forskellige synspunkter, hvis de har været modsatrettede. Alles synspunkter har således ikke kunnet imødekommes.

 

Specielt for så vidt angår Datatilsynets høringssvar fremgår det af høringsnotatet, at Datatilsynets bemærkninger ikke har givet anledning til ændringer af lovforslaget, idet de af Datatilsynet fremførte hensyn allerede findes varetaget.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk