ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

27. november 2006

 

 

Besvarelse af spørgsmål 1 ad L 20 stillet af Erhvervsudvalget den 24. oktober 2006.    

 

 

 

 

 

Spørgsmål 1:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 23. oktober 2006 fra Dansk Autoriseret Markedsplads A/S, jf. L 20 – bilag 2.

 

Svar:

Dansk Autoriseret Markedsplads A/S har ved brev af 23. oktober 2006 henledt Erhvervsudvalgets opmærksomhed på bemærkningerne til ændringen af § 25 i lov om værdipapirhandel m.v. i lovforslaget.

 

Bestemmelsen omhandler operatører af regulerede markeders mulighed for suspension og sletning af værdipapirer fra handlen på de regulerede markeder.

 

Dansk Autoriseret Markedsplads A/S henviser i sit brev særligt til bemærkningen: "Hvis et værdipapir kun er optaget til handel på ét reguleret marked, vil en suspension eller sletning dog i højere grad kunne være til væsentlig skade for investorernes interesser eller markedets ordentlige funktion, og i sådanne tilfælde er det ikke hensigten, at der skal være en forskel mellem de gældende regler og de foreslåede."

 

Dansk Autoriseret Markedsplads A/S påpeger, at bemærkningen ikke er i overensstemmelse med MiFID-direktivets artikel 41. Stort set alle værdipapirer, der er optaget til handel i Danmark, er kun optaget til handel på ét reguleret marked. Hvis lovbemærkningen tages for pålydende er det således Dansk Autoriseret Markedsplads A/S' opfattelse, at der ikke foretages en lovændring, idet de gældende regler om afnotering fastholdes for alle værdipapirer optaget til handel.

 

Det er således Dansk Autoriseret Markedsplads A/S' opfattelse, at MiFID-direktivet ikke gennemføres korrekt. Desuden findes det i strid med god lovgivningspraksis, at der i bemærkningerne fastholdes gældende regler, som lovforslaget ændrer.

 

Det må hertil bemærkes, at uanset ordlyden af de gældende regler og MiFID-direktivet ikke er den samme, er indholdet i bemærkningerne udtryk for, at hensynet til investorerne er meget afgørende.

 

Både efter de nye og de gældende regler skal der tages hensyn til investorernes interesser i, at handlen med værdipapiret fortsætter på markedet. Det vil særligt være tilfældet, hvor et værdipapir kun handles på ét reguleret marked, da det i disse situationer bliver vanskeligt for investorer at sælge deres værdipapirer, hvis værdipapirerne bliver suspenderet eller slettet fra markedet. Såfremt værdipapiret handles på flere markeder, vil suspension eller sletning ikke have den samme skadevirkning for investorerne. Der vil dog altid være tale om en konkret afvejning i hver enkel situation.

 

Jeg finder, at operatører af regulerede markeder efter de gældende og de foreslåede regler skal foretage en vurdering på baggrund af hensynet til investorerne, men ikke kan benytte reglerne om suspension og sletning til usaglige begrænsninger på udstedernes muligheder for sletning. På den baggrund ser jeg ikke noget behov for at ændre den foreslåede bestemmelse eller bemærkningerne hertil.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk