ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

2. maj 2007

 

Besvarelse af spørgsmål 4 ad L 199 stillet af Erhvervsudvalget den 17. april 2007.    

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 4:

Har ministeren overvejet at stille krav i en bekendtgørelse om, hvordan forbrugerne kan blive beskyttet over for konstruktion af forskellige indfrielsesvilkår?

 

Svar:

Det er i dag fast praksis både inden for realkreditbelåning og bankernes prioritetsbelåning, at låntagerne har mulighed for at indfri deres boliglån på rimelige vilkår. Muligheden for førtidig indfrielse af lån med pant i fast ejendom er således i dag ikke lovreguleret.

 

Som en del af aftalen om særligt dækkede obligationer, der er indgået mellem regeringen, Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre fremgår det, at det er en klar forventning, at den hidtidige praksis, hvor låntager kan opsige et boliglån før tid, også vil blive fulgt fremover. At dette er en klar forventning fremgår ligeledes af bemærkningerne til lovforslaget.

 

Desuden vil der med de nye skærpede krav til rådgivning blive stillet krav om, at forbrugerne i forbindelse med optagelse af et boliglån skal oplyses og rådgives om de konkrete muligheder for førtidig indfrielse ved forskellige lånetyper.

 

Jeg mener derfor ikke, at der på nuværende tidspunkt er behov for at udstede en bekendtgørelse som angivet i spørgsmålet.

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk