ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

2. maj 2007

 

 

Besvarelse af spørgsmål 25 ad L 199 stillet af Erhvervsudvalget den 26. april 2007.    

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 25:

Forventer ministeren, at bankernes forrentning af egenkapitalen bliver mindre, når de skal udfordre realkreditselskaberne på ejendomsfinansiering på et marked, hvor der i dag er et mindre kapitalafkast, end bankerne har i dag?

 

Svar:

Som nævnt i min besvarelse af spørgsmål 24 er der i dag almindeligvis forskel på de risici, som banker og realkreditinstitutter løber i kraft af deres forskellige virksomhedsområder. Når bankerne med lovforslaget får mulighed for at udstede særligt dækkede obligationer med pant i fast ejendom, får de mulighed for at komme ind på et marked, som i dag er forbeholdt realkreditinstitutterne.

 

På dette marked vil bankernes og realkreditinstitutternes forretningsområder minde om hinandens, og derfor må det forventes, at det afkast, som begge instituttyper vil kunne opnå, vil være nogenlunde det samme.

 

Samlet set må egenkapitalforretningen dog fortsat forventes at være højere hos pengeinstitutterne, da de som nævnt i besvarelsen af spørgsmål 24 har mange andre forretningsområder end udlån mod pant i fast ejendom. Forretningsområder, hvor der typisk er en højere risiko.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk