Fra: Martin Sonnefeld Jørgensen [[email protected]]
Sendt: 5. januar 2007 14:14
Til: [email protected]; Leif Rasmussen
Cc: Christian Liebing; Anders Holbøll; Steffen Hyldborg Jensen
Emne: Bemærkninger til lovforslag

Kære Preben og Leif,

 

Hermed Finansministeriets bemærkninger til lovforslaget:

 

Generelle bemærkninger

Det bør fremgå indledningsvist af de almindelige bemærkninger, hvad lovforslaget udmønter, dvs. anbefalingerne fra de to arbejdsskadeudvalg, justeringer som følge af velfærdsaftalen, og øvrige initiativer på arbejdsskadeområdet. Under hver punkt kan lovforslagets elementer opstilles, så indholdet af lovændringen kan henføres til de forskellige udvalgsarbejder mv.

Det bør overvejes, om de almindelige bemærkninger skal indeholde en beskrivelse af de initiativer, der ikke er en følge af lovforslaget, samt de overvejelser fra arbejdsskadeudvalgene, der ikke førte til anbefalinger.

Anmeldelse af visse arbejdsbetingede kræftformer

Forslaget har udgiftsmæssige konsekvenser for det offentlige som myndighed og arbejdsgiver samt for det private erhvervsliv. Det fremgår desuden, at sundhedsstyrelsens merudgifter finansieres ved en ekstra finanslovsbevilling.

Forslaget har imidlertid ikke været forelagt regeringens økonomiudvalg, og kan derfor ikke indgå som element i lovforslaget. Finansieringen af sundhedsstyrelsens merudgifter har i sagens natur heller ikke har været drøftet i regeringen.

Temadage

Lovforslagets bemærkninger omtaler arbejdsskadeudvalgets anbefaling om afholdelse af temadage. Temadage vedrører ikke lovforslaget, og skal derfor ikke indgå i de økonomiske bemærkninger til dette.

Finansieringen af temadage har desuden ikke været forelagt regeringens økonomiudvalg. Finansministeriet foreslår, at det overvejes, at søge finansiering via forebyggelsesfonden.

Bemyndigelse til at fastsætte de nærmere regler for belønningsordningen

Hvad er baggrunden for, at bemyndigelsen gives til direktøren for Arbejdsskadestyrelsen? Burde det ikke være AES’s bestyrelse, der fastlægger reglerne for en belønningsordning?

 

Med venlig hilsen

Martin

 

_________________________

 

Finansministeriet

 

Martin Sonnefeld Jørgensen

Telefon (+45) 33 92 33 33

Direkte telefon (+45) 33 92 42 39

E-post [email protected]

Personlig e-post msj@fm.dk

Hjemmeside www.fm.dk