Beskæftigelsesministeriet

Arbejdsskadestyrelsen

Internationalt og Politisk Sekretariat

Sankt Kjelds Plads 11

Postboks 3000

2100  København Ø

                                      

 

 

 

 

                       


 

 

 

Hermed følger Ankestyrelsens bemærkninger til Beskæftigelsesministeriets høring af 14.december 2006. (J.nr. 06-7010-635)

 

Bemærkninger til forslag til ændring af lov om arbejdsskadeforsikring og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område.

 

 

Vedrørende lovforslaget.

 

Til § 1, nr. 3. I 4. punktum nævnes tidspunktet for afgørelsen.

Vi bemærker, at gældende lov nævner tidspunktet for arbejdsskaden.

 

Til § 1, nr. 5. Her nævnes afgørelsestidspunktet. Vi bemærker, at gældende lov nævner skadestidspunktet.

 

Til § 1, nr. 10 og 12. Vi finder det bør fremgå af lovteksten – og ikke kun af de almindelige bemærkninger – at videregivelse og udveksling af oplysninger kan ske uden samtykke fra den oplysningen vedrører, ligesom det er tilfældet med retssikkerhedslovens § 12,d efter forslagets § 2, nr. 1

 

Til § 1, nr. 11. Efter jf. § 5 foreslås følgende ændring ” og at det er dokumenteret at tilskadekomne eller efterladte har ret til erstatning m.v., jf. § 11, som følge af arbejdsskaden” Henvisningen til § 12, stk. 2 synes herefter overflødig.

 

Ankestyrelsen kan i øvrigt henvise til de bemærkninger vi anførte i forbindelse med en tidligere høring om lempelse af dispensationsadgangen, hvor vi gjorde opmærksom på, at dette ville indebære, at betydningen af en anmeldelsesfrist elimineres, og at behandlingen af sager, der er for sent anmeldt, er vanskelig og forbunden med stor usikkerhed om årsagsforholdet mellem arbejde og skadesfølge. En lempelse af dispensationsadgangen vil derfor medføre administrative vanskeligheder.

 

Vedrørende bemærkninger til lovforslagets enkelte bestemmelser.

 

Til § 1, nr. 10. Vi finder, at der mangler sammenhæng mellem hensigten i § 35 a og de almindelige bemærkninger i punkt 2.9.2

 

Til § 1, nr. 14. Omtalen af lovens § 58c står forkert under nr. 14, flyttes til slutningen af bemærkningerne til nr. 15

 

Til § 1,nr. 15. Vi foreslår, at det nævnes, at reglerne for opkrævning af bidragene til AES nu er ændrede med vedtagelsen af lov nr. 9 om ændring af lov om arbejdsskadeforsikring og lov om Arbejdsgivernes Elevrefusion, der træder i kraft for så vidt angår AES den 1.januar 2008. Endvidere foreslås nævnt, at der bliver klageadgang af AES´s afgørelser efter loven, herunder afgørelser truffet efter forslagets § 58a, stk.3 og § 58c,stk.1.

 

Til § 2, nr. 1. Forslaget er en konsekvens af forslaget i § 1, nr. 12.

 

 

Venlig hilsen

 

 

Lotte Rye Andersen