Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 11, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. april 2007, om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Alkoholkoncentration i udåndingsluft, nulgrænse for euforiserende stoffer m.v.) (L 180).

 

 

 

Lene Espersen

/

Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 11 fra Folketingets Retsudvalg om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Alkoholkoncentration i udåndingsluft, nulgrænse for euforiserende stoffer m.v.) (L 180):

 

”Hvem skal afholde udgifterne nævnt i spørgsmål 10?”

 

Svar:

 

Merudgifterne til anskaffelse af bevisalkometre og uddannelse vil blive afholdt over politiets og anklagemyndighedens finanslovsbevillinger.

 

Det bemærkes i den forbindelse, at lovforslaget, som det fremgår af pkt. 8.1 i de almindelige bemærkninger til lovforslaget, samtidig indebærer, at politiet og anklagemyndigheden i sager, hvor alkoholkoncentrationen måles ved brug af bevisalkometre, fremover ikke vil have udgifter til udtagelse af blodprøver. Samlet vurderes lovforslaget således at medføre mindreudgifter for politiet og anklagemyndigheden på ca. 5 mio. kr. årligt.