Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 10, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. april 2007, om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Alkoholkoncentration i udåndingsluft, nulgrænse for euforiserende stoffer m.v.) (L 180).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 10 fra Folketingets Retsudvalg om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Alkoholkoncentration i udåndingsluft, nulgrænse for euforiserende stoffer m.v.) (L 180):

 

”Hvad kan ministeren oplyse om størrelsen af merudgifterne for politiet og anklagemyndigheden til bl.a. anskaffelse af måleudstyr og uddannelse?”

 

Svar:

 

Det fremgår af kapitel 5, afsnit 5.6.7, i betænkningen fra Udvalget om sanktionsfastsættelse i sager om spiritus- og promillekørsel mv., at omkostningerne til anskaffelse af 100 mobile bevisalkometre med tilhørende edb-udstyr og nødvendige tilretninger af Rigspolitiet er skønnet til at ville udgøre ca. 10 mio. kr. Dertil kommer omkostninger til uddannelse af instrumentansvarligt personale og prøvetagere mv. i forbindelse med anskaffelsen, som skønnes at ville udgøre ca. 2,5 mio. kr.

 

Det pågældende skøn er forbundet med nogen usikkerhed, idet anskaffelsen af bevisalkometre vil have et sådant omfang, at der skal gennemføres et EU-udbud. Omkostningerne vil afhænge af, hvilken type udstyr og hvor mange enheder der anskaffes.

 

Det bemærkes, at forslaget samlet skønnes at medføre mindreudgifter for politiet og anklagemyndigheden, jf. herved besvarelsen af spørgsmål nr. 11.