Text Box: j.nr. 07-047692
Dato : 13. marts 2007

                                                                                                              

 

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

L 154 - forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven, lov om en arbejdsmarkedsfond og kildeskatteloven. (Forhøjelse af aldersgrænser og tilbagebetaling af efterløns- og fleksydelsesbidrag).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 1 og 2 af 12. marts 2007.

(L 154)

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /  Tina R. Olsen


Spørgsmål 1:

"Skatteministeren bedes redegøre for grundlaget for beregningen af, at det vil koste SKAT ca. 3,4 mio. kr.  til systemtilretning vedrørende de foreslåede ændringer. Det bedes samtidigt oplyst, hvorledes de anførte udgifter vil blive fremskaffet budgetmæssigt? "

 

Svar:

Der skal ske tilretning af den eksisterende systemløsning, således at det bliver muligt at behandle tilbagebetalingerne/overførsel til udenlandsk pensionsordning vedr. efterlønsbidrag/fleksydelsesbidrag. Dette indebærer, at der skal oprettes nye felter i såvel FORSKUD- som SLUTsystemet.

 

Endvidere skal der for indkomståret 2007 systemmæssigt holdes styr på to ordninger, da udbetalinger mm. før den 1. juli 2007 skal behandles efter eksisterende regler, og udbetalinger mm. foretaget fra og med den 1. juli 2007 skal behandles efter de nye regler.

 

Udover ændringerne i FORSKUD- og SLUTsystemerne vil der være afledte ændringer i lønoplysningsseddelregisteret (COR), udsøgningssystemet (SLS-P), R75 og BorgerR75 som vises i Borgerens Skattemappe på TastSelv Borger.

 

Udgiften på de ca. 3,4 mio. kr. til systemændringer afholdes inden for SKATs nuværende ramme.


Spørgsmål 2:

"Det bedes oplyst, om de anførte udgifter til systemmodernisering vedrører systemmodernisering af varig karakter, eller om der er tale om rettelser af systemer, der inden for kort tid erstattes af nye systemer på grund af den generelle systemmodernisering?"

 

Svar:

Gennemførelse af lovforslaget medfører alle ændringer i SKATs personrettede systemer, som er en del af systemmoderniseringens tredje fase, som er i planlægningsfasen.

 

Den overvejende del af ændringerne vil ske i beregningsdelen af person-systemerne. Denne del af systemerne tegner til at bestå, også efter systemmoderniseringen er gennemført, hvorfor SKAT vil få gavn af de gennemførte ændringer på såvel kort som lang sigt.