Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 3 af 2. februar 2007 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg (L 104).

Text Box: Februar 2007
Vores sag:
06-19-0120


Spørgsmål nr. 3:

”Ministeren bedes bekræfte, at der skal foreligge en konkret mistanke før der kan ske samkøring af andre oplysninger end oplysninger om økonomiske forhold og myndighedens egne, andre myndigheders og arbejdsløshedskassernes it-systemer”.

 

Svar:

De gældende regler giver mulighed for at indhente ikke-økonomiske oplysninger uden samtykke i en sag, hvis der er en konkret mistanke om snyd.

 

Det bemærkes, at man efter de gældende regler uden samtykke kan samkøre økonomiske oplysninger fra andre offentlige myndigheder og arbejdsløshedskasser i forbindelse med generel kontrol uden konkret mistanke.

 

Med lovforslaget udvides denne mulighed til også at omfatte ikke-økonomiske oplysninger. Der bliver mulighed for at indhente og samkøre sådanne oplysninger uden samtykke i forbindelse med generel kontrol med udbetaling af ydelser – dvs. også uden konkret mistanke i de enkelte sager, som den generelle kontrol omfatter.

 

Dette svarer til hvad der gælder på arbejdsløshedsforsikringsområdet.

 

Når oplysningerne er sammenkørt, vil der være nogle sager, der skiller sig ud, og som kan give anledning til mistanke om, at der er udbetalt ydelser uberettiget. Disse sager kan herefter undersøges nærmere med henblik på at af- eller bekræfte mistanken.