Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 1 af 2. februar 2007 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg (L 104).

Text Box: Februar 2007
Vores sag:
06-19-0120


Spørgsmål nr. 1:

”Ministeren bedes redegøre for hvilke af Datatilsynets bemærkninger der ikke er indarbejdet i bemærkningerne til loven ledsaget af en begrundelse herfor”.

 

Svar:

Datatilsynets brev af 26. november 2006 indeholder en række bemærkninger til det konkrete udkast til lovforslag. Disse er alle indarbejdet i bemærkningerne til lovforslaget.

 

Derudover indeholder brevet en række generelle bemærkninger, fx om reglerne i persondataloven. Dette er ligeledes indarbejdet i afsnit 3.2 i bemærkningerne til lovforslaget.

 

Det bemærkes, at sammenstilling og samkøring af oplysninger i kontroløjemed forudsætter, at kommunen anmelder det til Datatilsynet, og at kommunen indhenter Datatilsynets udtalelse, før behandlingen igangsættes. Derudover skal kommunen i øvrigt iagttage de regler om indhentning og videregivelse af oplysninger, der følger af persondataloven.

 

Følgende er dog ikke indarbejdet i lovforslagets bemærkninger: ”Datatilsynet skal afslutningsvist bemærke, at det er tilsynets opfattelse, at spørgsmålet om, hvorvidt en hjemmel til kontrolsamkøring som den i lovforslaget indeholdte bør tilvejebringes, må bero på en politisk vurdering af, om vægtige samfundsmæssige hensyn taler herfor. Datatilsynet finder ikke at skulle udtale sig herom.”

 

Det er således min opfattelse, at Datatilsynets bemærkninger er indarbejdet i bemærkningerne til lovforslaget.