Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fisker

  
 

Den 30. januar 2007

Sagsnr.: 5641

 

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fisker har ved skrivelse af 23. januar 2007 anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 6 ad L 102.

 

Spørgsmål nr. 6 ad L 102:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22/1-07 fra Danske Regioner, jf. L 102 – bilag 5.”

 

Endeligt svar:

Jeg har noteret mig, at Danske Regioner har modtaget regeringens udkast til landdistriktsprogrammet 2007-2013 positivt, herunder at man støtter den øgede satsning på innovation og på anvendelse af lokale aktionsgrupper.

 

Danske Regioner nævner også, at der ved fastlæggelsen af programindsatsen for den resterende del af programperioden (2009 -2013) bør fastholdes en betragtelig andel af midlerne til de nye udviklingsorienterede dele af programmet. Jeg er enig i dette synspunkt.

 

Som det fremgår af lovforslagets bemærkninger til § 6, stk. 5, vil de regionale vækstfora blive inddraget i administrationen af programmet for så vidt angår større projekter inden for innovation og udvikling i forarbejdningssektoren for fødevarer, hvis projekterne har særlig betydning for en regionale erhvervsudvikling i den pågældende region.

 

I forbindelse med udformningen af de detaljerede regler om gennemførelsen af programmet vil Fødevareministeriet i tæt dialog med bl.a. Erhvervs- og Økonomiministeriet, de regionale vækstfora og Danske Regioner, fastlægge de nærmere procedurer og betingelser for et tæt samarbejde om regional erhvervsudvikling.

 

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

 

/ Mikkel Stage