Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri



 

København, den 28. februar 2007

Sagsnr.:

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har ved skrivelse af 26. februar 2007 anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 13 ad L 102.

 

Spørgsmål nr. 13 ad L 102:

”Hvad kan man gøre for at fremme erhvervsudviklingen i landdistrikterne ved positiv særbehandling?”

 

Endeligt svar:

Forslaget til lov om udvikling af landdistrikterne (L 102) har til formål at bidrage til en bæredygtig udvikling af landdistrikterne, hvor vækst baseres på en bæredygtig anvendelse af ressourcerne. Dette formål søges blandt andet realiseret gennem en styrkelse af konkurrenceevnen i jordbrugs- fødevare og skovbrugssektoren. Virksomhederne i disse sektorer er i betydeligt omfang placeret i landdistrikterne, hvorved erhvervsudviklingen i landdistrikterne understøttes. Det forventes, at især aktiviteterne vedrørende innovation og udvikling i fødevaresektoren og indsatsen for fødevarekvalitet vil have en positiv betydning for den fremtidige erhvervsudvikling.

 

Generelt tilrettelægges indsatsen under landdistriktsloven således, at de enkelte aktiviteter gensidigt underbygger og understøtter hinanden. Målet med indsatsen er således at fremme en erhvervsmæssig aktivitet, der er konkurrencedygtig og bæredygtig på samme tid, landdistrikter der er attraktive at bo og arbejde i samt varierede landskaber og en rig natur.

 

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

                                                                                                        /Ulla Heiden