Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

København, den 08.02.07.

Sagsnr.:  5641

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har ved skrivelse af 1. februar 2007 anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 11 ad L 102.

 

Spørgsmål 11 ad L 102:

”Vil ministeren kommentere henvendelsen fra Danske Regioner af 31. januar 2006, jf. L 102- bilag 11, og herunder oplyse, omregionerne i stedet for vækstfora bør have den koordinerende rolle, det vil sige, at regionerne skal godkende, at de lokale udviklingsstrategier er i overensstemmelse med den regionale udviklingsplan?”

 

 

Endeligt svar:

Indledningsvis henvises til min besvarelse af spørgsmål 6 ad L 102. I forlængelse heraf vil jeg gerne henvise til, at LAG’ernes lokale udviklingsstrategi skal samordnes med  regionale og kommunale interesser og strategier. Således er det planen, at kommunerne og de regionale vækstfora skal godkende, at de enkelte lokale udviklingsplaner er i overensstemmelse med de fastlagte regionale og kommunale strategier, inden den lokale strategi godkendes i Fødevareministeriet. Dette gælder hele den regionale udviklingsstrategi, og ikke kun vækstforaets regionale erhvervsudviklingsstrategi. Derudover har regionerne mulighed for at lade sig repræsentere i LAG’ernes bestyrelse, ligesom regionerne vil kunne deltage i LAG’ernes konkrete projektaktivitet.

 

Sammenfattende kan det konkluderes, at Fødevareministeriet har sikret et godt samspil med regionerne i forbindelse med tilrettelæggelsen af administrationen i de lokale aktionsgrupper.

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

                                                                                                        /Ulla Heiden