J.nr. 3034-0280

 

 

  

Den 24. april 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 4 (L 214) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 4:

Hvilken strategi vil blive anvendt for at oplysninger om skrotningssteder kommer direkte ud til potentielle "sidste bilejere"?

     

 

Svar:

I lovforslagets § 9 q, stk. 3 er der hjemmel til at fastsætte producenters og importørers pligt til at oplyse den sidste ejer eller indehaver om, hvor en udtjent person- eller varebil kan afleveres. Det er tanken, at importører og producenter skal forpligtes til at oprette en hjemmeside, hvoraf det fremgår, hvor bilejerne kan aflevere deres bil gratis i henhold til producentansvaret.

 

På www.bilordning.dk er der allerede etableret en fuldstændig liste over godkendte certificerede autoophuggere. På denne side skal der være henvisning til, hvor biler kan afleveres gratis.

 

Derudover bliver producenter og importører forpligtet til ved salg af nye biler at oplyse købere om, at udtjente biler kan afleveres gratis hos de ophuggere, som der er lavet aftale med. 

 

Endvidere vil Miljøministeriet, inden producentansvaret træder i kræft, via artikler i forskellige medier informere bilejerne om, at bilejerne kan aflevere deres bil gratis til affaldsbehandling pr. 1. januar 2007. Det vil også fremgå, hvor han kan få oplysninger om hvilke ophugningsvirksomheder, som gratis tager imod udtjente biler.