J.nr. 3034-0280

 

 

  

Den 24. april 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 10 (L214) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 10:

Hvilken mulighed ser ministeren for affaldsbehandling af rest-bilskrot fra biler fra før 1. juli 2002 og manglende motor eller chassis.

 

Svar:

Lovforslaget betyder, at en bilejer kan aflevere en udtjent bil til affaldsbe-handling gratis. Hvis bilen mangler væsentlige dele såsom motor eller ka-rosseri, er det ikke nødvendigvis gratis for bilejeren, men bilejeren kan komme til at betale et mindre beløb for de manglende dele.

 

Direktivet giver mulighed for, at der fastsættes nationale regler om, at der skal betales et beløb, hvis de vigtigste komponenter mangler. Der er således også mulighed for at implementere direktivet korrekt, uden at bilimportørerne får mulighed for at opkræve et beløb for manglende dele.

 

Bestemmelsen er en hjemmelsbestemmelse, således at de endelige regler fastsættes i en bekendtgørelse. Det maksimale beløb for manglende dele forventes at blive fastsat i bekendtgørelsen.

 

Lovforslaget betyder dermed, at der ikke sker en forringelse for bilejeren. Tidligere skulle en bilejer også betale for at aflevere en udtjent bil fra før 1. juli 2002 til affaldsbehandling, og skulle dermed også betale for en bil der manglede væsentlige dele.