Dato:           

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-1130-21

Sagsbeh.:   SEB

Fil-navn:       Dokument 2

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 7 (L 173), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 20. april 2006

 

Spørgsmål 7 (L 173):

"Kan ministeren begrunde den foreslåede § 227, stk. 8, i sundhedsloven, hvor sundhedspersoner, som er part i en sag, og som ikke er medlem af den forening, som er repræsenteret i det paritetiske organ, får ret til at møde, når en klage, der vedrører pågældende behandles, når samme rettighed ikke gives til klageren?”

 

Svar:

I praksissektoren behandles en række spørgsmål i paritetisk sammensatte organer på både amtsligt eller regionalt niveau og på centralt niveau.

 

I forbindelse med behandling af sager, hvori en enkelt sundhedsperson er part, forudsættes den faglige organisation på sine medlemmers vegne bl.a. at sikre, at sagen får en korrekt behandling og afgørelse.

 

Med forslaget til ny § 227, stk. 8, jf. L 173, fastslÃ¥s, at en sundhedsperson, som ikke er medlem af den forening, som er part i overenskomsten, skal gives ret til at møde, evt. ved bisidder, nÃ¥r en klage over den pÃ¥gældende behandles i disse paritetisk sammensatte organer.

 

Begrundelsen for dette forslag er, at pågældende ikke-medlem evt. ikke vil føle sig repræsenteret af den forening, han har valgt at stå udenfor.

 

Klagernes interesser vil som hidtil blive varetaget af de offentligt udpegede repræsentanter af de paritetisk sammensatte organer.