Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

14. marts 2006  
500-15

 

 

Trafikudvalget har i brev af 8. februar 2006 stillet mig følgende spørgsmål 20 vedrørende L 126, som jeg hermed skal besvare.

./.         Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 20:

"Ministeren bedes oplyse, om regeringen i fremtidige forhandlinger om regionernes økonomi vil kompensere Region Hoved­staden for merud­gifterne til afvikling af metrogælden, så driften af sygehuse og regionens andre opgaver ikke påvirkes?"

Svar:

Som oplyst i høringsnotatet vil de amtskommunale udgifter på hovedkonto 7 og 8 (renter og afdrag mv.) blive fordelt mellem stat, regioner og kommuner, når delingsforhandlingerne er afsluttet, og der er kendskab til den endelige fordeling af de samlede amtskommunale aktiver og passiver. Kommunernes og regionernes andel af disse udgifter og indtægter vil indgå i forbindelse med fastsættelsen af de kommunale og regionale udgiftsniveauer i 2007 i forbindelse med økonomiforhandlingerne i foråret 2006.

Regionernes eventuelle samlede nettoudgifter til rente og afdrag, herunder rente og afdrag vedrørende Københavns Amtskommunes lån til finansiering af indskud i Østamagerbaneselskabet I/S, vil således indgå ved forhandlingerne om de regionale bloktilskud. Der vil ikke blive fastsat en særlig kompensationsordning for Region Hovedstaden på dette område.

Ved bedømmelsen af Region Hovedstadens samlede finansielle stilling må i øvrigt indgå, hvilke finansielle aktiver, herunder likvider og deponerede midler, der samtidig føres fra de enkelte myndigheder til den nye region.

Med venlig hilsen

Flemming Hansen