Folketinget — Arbejdsmarkedsudvalget Christiansborg, den 20. april 2005 Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere. Ad   L 23 Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats med flere love. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen). Af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen).   Bemyndigelsesbestemmelser i lovforslaget Kommunaludvalget har anmodet indenrigs- og sundhedsministeren om at få en oversigt over samtlige bemyndigelsesbestemmelser I kommunalreformen og udmøntningsplaner- ne for de enkelte bemyndigelser, jf. Kommunaludvalget, alm.del- spørgsmål 1.   Jeg vedlægger svaret og oplysningerne vedrørende L 23. Med venlig hilsen Mette Hansen, udvalgssekretær.
- 2 - Besvarelse  af  spørgsmål  nr.  1  (Alm.  del),  som   Kommunaludvalget  har stillet til indenrigs- og sundhedsministeren den 3. marts 2005 Spørgsmål 1: "Ministeren bedes oversende en samlet oversigt over samtlige bemyndigelsesbestemmel- ser i kommunalreformen samt udmøntningsplanerne for de enkelte bemyndigelser til mi- nistrene." Svar: Nedenstående oversigt indeholder oplysninger om bemyndigelsesbestemmelser i lovfors- lagene til udmøntning af kommunalreformen samt udmøntningsplanerne for de enkelte bemyndigelser. Oversigten er udarbejdet på baggrund af bidrag fra de ministerier, der har fremsat lovforslag til udmøntning af kommunalreformen.   For hovedparten af lovforslagene oplyses udelukkende om bemyndigelsesbestemmelser, der udspringer af arbejdet med kommunalreformen samt om udmøntningsplanerne for disse. Der vil herudover i en række eksisterende bekendtgørelser, cirkulærer mv. være behov for at foretage konsekvensrettelser af en mere teknisk karakter, som ændringer, hvor en myn- dighed skiftes ud med en anden eller andre helt ”automatiske” ordændringer. Disse mere tekniske ændringer er som udgangspunkt ikke medtaget i oversigten. Ændringer som føl- ge af, at en eksisterende bemyndigelse flyttes fra én lov til en anden, er derfor som ud- gangspunkt heller ikke medtaget.   Det skal dog bemærkes, at enkelte ministerier i oversigten har medtaget såvel nye bemyn- digelsesbestemmelser som eksisterende bemyndigelsesbestemmelser, der videreføres med enkelte konsekvensrettelser.  
- 3 - Beskæftigelsesministeriets område Beskæftigelsesministeriet har oplyst følgende: L 23, Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats med flere love (konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen) Med hjemmel i lovforslagets § 4 a, stk. 1 forventes udstedt en bekendtgørelse om visitation og det individuelle kontaktforløb indeholdende regler om visitation, visi- tationstilsyn og retten til refusion.   Bekendtgørelsen forventes udstedt ultimo 2006 (der er alene tale om ændring af lovhjemmel). Med hjemmel i lovforslagets § 4 a, stk. 2 forventes udstedt en bekendtgørelse om tilsyn  med  kommunernes  overholdelse  af  reglerne  om  de  sagsbehandlingsskridt, som kommunerne skal foretage ved samtaler i det individuelle kontaktforløb (visi- tationstilsyn). Bekendtgørelsen forventes udstedt ultimo 2006 (der er alene tale om ændring af lovhjemmel). Med hjemmel i lovforslagets § 4 a, stk. 3 forventes udstedt en Bekendtgørelse om beskrivelse,  udvikling  og  vurdering  af  arbejdsevne.  Bekendtgørelsen  indeholder regler vedr. undersøgelse af arbejdsevne, sagsbehandling m.v. ved fleksjob og reva- lidering. Bekendtgørelsen forventes udstedt ultimo 2006 (der er alene tale om ændring af lovhjemmel). Der  forventes  udstedt  en  bekendtgørelse  om  en  aktiv  beskæftigelsesindsats  med følgende indhold: o   Registrering og afmelding af arbejdssøgende (lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats med flere love, § 11, stk. 4). o   Oplysninger  til  de  lokale  beskæftigelsesråd  om  anvendelse  af  virksom- hedspraktik (lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats med flere love, § 49 a, stk. 2). o   Udveksling af oplysninger mellem stat og kommune i jobcenteret (lov om
- 4 - ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats med flere love, § 104, stk. 1). o   Statens oplysninger til a-kasserne (lov om ændring af lov om en aktiv be- skæftigelsesindsats med flere love, § 104, stk. 2). Bekendtgørelsen forventes udstedt 31. december 2005.