L 67 Forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og forskellige andre love.

(Indberetning og automatisk udveksling af skatterelevante oplysninger om finansielle konti samt ophævelse af bagatelgrænser for ind- og udbetalinger m.v.).

Af: Skatteminister Holger K. Nielsen (SF)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 13-11-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 26-11-2013
Betænkning afgivet 12-12-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 17-12-2013
3. behandlet, vedtaget 20-12-2013
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Med loven skabes hjemmel til at indføre de indberetningspligter og pligter til at gennemføre procedurer til identifikation af indberetningspligtige konti, som følger af aftale af 15. november 2012 mellem Danmark og Amerikas Forenede Stater til forbedring af efterrettelighed vedrørende international beskatning.

Skatteministeren bemyndiges til at fastsætte nærmere regler om indberetningspligter og pligter til at gennemføre procedurer til identifikation af indberetningspligtige konti. Bemyndigelsesbestemmelsen sikrer også mulighed for at opfylde et EU-direktiv om udveksling af tilsvarende oplysninger mellem EU-landene og tilsvarende aftaler, som Danmark måtte indgå med andre partnere, og at indføre lignende indberetninger vedrørende danske konti.

Desuden indeholder loven som en følge af implementeringen af én skattekonto ophævelse af en række bagatelgrænser for ind- og udbetalinger.
Afstemning:
Vedtaget 58 stemmer for forslaget (S, RV, SF, EL, UFG) 18 stemmer imod forslaget (DF, LA) 32 stemmer hverken for eller imod forslaget (V, KF)