L 52 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love og om ophævelse af lov om ændring af lov om afgift af affald og råstoffer.

(Godtgørelse af elafgift for el forbrugt til opladning af batterier til registrerede elbiler, lempelse vedrørende komfortkøling, dagsbeviser for varebiler samt teknisk justering af energiafgifter m.v. og ophævelse af reglerne om fritagelse for afgift af visse typer af affald fra egen cementproduktion).

Af: Skatteminister Holger K. Nielsen (SF)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 01-11-2012
1. behandlet / henvist til udvalg 22-11-2012
Betænkning afgivet 05-12-2012
2. behandlet/direkte til 3. behandling 11-12-2012
3. behandlet, vedtaget 14-12-2012
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Loven lemper reglerne om godtgørelse af afgift på el forbrugt til erhvervsmæssig opladning af batterier til registrerede elbiler. Lempelserne omfatter elbilbranchens forbrug af elektricitet forbrugt i ladestandere og på batteriskiftestationer.

Derudover lemper loven afgiften på airconditionanlæg, der udelukkende producerer kulde i sommerperioden. Endvidere indfører loven en særlig lav afgiftssats for to nye og mindre miljøbelastende industrielle drivhusgasser, og brændstofforbrugsafgiftsloven ændres, så natur- og biogas til vejtransport beskattes på samme lempelige måde som diesel.

Endelig medfører loven en række præciseringer og justeringer, herunder ændringer, der har til formål at fjerne uhensigtsmæssigheder i lovgivningen, f.eks. forskellige tekniske tilpasninger vedrørende affaldsforbrændingsanlæg, der indgår i CO2-kvotesektoren, og justering af reglerne om dagsafgift for privat benyttelse af varebiler.
Afstemning:
Vedtaget 105 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget