L 76 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love.

(Forlængelse af ratepensionsordninger under udbetaling, justering af reglerne for pensionsordninger med løbende udbetalinger og krav til placering af midlerne i godkendte udenlandske pensionsordninger m.v.).

Af: Skatteminister Troels Lund Poulsen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 17-11-2010
1. behandlet / henvist til udvalg 26-11-2010
Betænkning afgivet 08-12-2010
2. behandlet/direkte til 3. behandling 14-12-2010
3. behandlet, vedtaget 17-12-2010
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Loven gennemfører en række tekniske ændringer af pensionsafkastbeskatningsloven, som Folketinget vedtog i december 2007, og som har virkning for danske pensionsinstitutter fra og med indkomståret 2010. Reglerne skal bl.a. gøre den nye pensionsafkastbeskatningslov mere håndterbar for branchen.

Loven indfører for det andet en mulighed for at forlænge ratepensionsordninger, efter at udbetalingen er påbegyndt. Formålet er, at pensionsopsparing i form af ratepensionsordninger udstrækkes til at kunne forsørge i en længere del af alderdommen.

For det tredje indfører loven en regel om, at det er en betingelse for at godkende udenlandske pensionsordninger som fradragsberettigede, at pensionsordningen ikke kan anbringes i fast ejendom med brugsrettigheder, rabatter eller dispositionsret tilknyttet, visse aktier og andele i en personligt drevet virksomhed. Formålet med denne del af loven er at imødegå risikoen for, at danske pensionsordninger kan overføres til godkendte udenlandske pensionsordninger, hvorfra der kan ske udlodninger uden skat eller afgift til Danmark.
Afstemning:
Vedtaget 109 stemmer for forslaget (V, S, DF, SF, KF, RV, EL, LA, UFG) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget