L 131 Forslag til lov om dobbeltbeskatningsaftale mellem Danmark og Cypern.

Af: Skatteminister Troels Lund Poulsen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 09-02-2011
1. behandlet / henvist til udvalg 01-03-2011
Betænkning afgivet 06-04-2011
2. behandlet/direkte til 3. behandling 12-04-2011
3. behandlet, vedtaget 26-04-2011
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Med loven har man indhentet Folketingets samtykke til, at regeringen tiltræder en ny dobbeltbeskatningsaftale mellem Danmark og Cypern.

Aftalen indeholder regler for, hvornår Danmark og Cypern kan beskatte forskellige former for indkomst, som en person, der er hjemmehørende i den ene stat (bopælsstaten), modtager fra den anden stat (kildestaten), og om, hvordan dobbeltbeskatning undgås.

Efter aftalen kan renter og royalties kun beskattes i modtagerens bopælsstat. Offentlige ydelser (herunder sociale pensioner) kan beskattes i kildestaten. Det samme gælder for private pensioner, hvis kildestaten har givet fradrag for indbetalingerne.

Dobbeltbeskatning ophæves ved creditmetoden, så Danmark som bopælsstat nedsætter sin skat af indkomst fra Cypern med den skat, der er betalt i Cypern af denne indkomst. Nedsættelsen kan dog højst udgøre et beløb svarende til den danske skat, der falder på den cypriotiske indkomst.
Afstemning:
Vedtaget 112 stemmer for forslaget (V, S, DF, SF, KF, RV, EL, LA, UFG) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget