L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel.

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 07-10-2009
1. behandlet / henvist til udvalg 23-10-2009
Betænkning afgivet 05-11-2009
2. behandlet/direkte til 3. behandling 10-11-2009
3. behandlet, vedtaget 19-11-2009
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Med loven kan regeringen tiltræde en ny dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel. Overenskomsten blev undertegnet den 9. september 2009, men kunne først endeligt tiltrædes fra dansk side ved Folketingets vedtagelse af lovforslaget.

Overenskomsten indeholder regler for, hvornår Danmark henholdsvis Israel kan beskatte forskellige former for indkomst, som en person, der er hjemmehørende i den ene stat (bopælsstaten), modtager fra den anden stat (kildestaten), og om, hvordan dobbeltbeskatning undgås.

Efter overenskomsten kan kildestaten bl.a. ikke beskatte udbytter udloddet fra et datterselskab til et moderselskab, hvis moderselskabet ejer mindst 10 pct. af kapitalen i datterselskabet i en uafbrudt periode på mindst et år. Overenskomsten indeholder endvidere regler for beskatning af renter, royalties, offentlige ydelser (herunder sociale pensioner) og private pensioner.
Efter den hidtidige overenskomst kunne pensioner kun beskattes i bopælsstaten. Med loven får pensionister, som på datoen for undertegnelsen af overenskomsten er hjemmehørende i Israel, og som på dette tidspunkt modtager pension fra Danmark, ikke deres forhold ændret. For nye pensionister vil der blive tale om beskatning i Danmark.

Overenskomsten finder tidligst anvendelse for indkomstår, der påbegyndes fra og med den 1. januar 2010.
Afstemning:
Lovforslaget enstemmigt vedtaget med 107 stemmer.