Ugeplan for Folketinget 15. april - 21. april 2024 (Uge 16)

Endelig ugeplan
12. april 2024 Lovsekretariatet
3. behandling af forslag til lov om ændring af kriminallov for Grønland og retsplejelov for Grønland. (Initiativer mod digitale krænkelser, herunder forbud mod grooming, sidestilling af samleje med barn med voldtægt, tilsnigelse af samleje, religiøse lederes udnyttelse af religiøs afhængighed med henblik på at skaffe sig samleje m.v.). (Af justitsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at nedsætte en grøn grundlovskommission. (Af Martin Lidegaard (RV), Marianne Bigum (SF), Pelle Dragsted (EL) og Franciska Rosenkilde (ALT) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af repatrieringsloven, hjemrejseloven og udlændingeloven. (Adgang til indkomstregistret i forbindelse med dedikeret vejledning om repatrieringsordningen, ændring af ydelsesstruktur og udbetalingstidspunkt for hjælp til repatriering, høring af politiet i alle repatrieringssager, udvidelse af målgruppen for videregivelse af oplysninger til brug for udsendelse, videregivelse af helbredsoplysninger til brug for udsendelse, ændring af reglerne om behandling af sager om opholdstilladelse som udsendelseshindret samt fastsættelse af indrejseforbud ved overskridelse af en udrejsefrist m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om vandforsyning m.v., byggeloven og lov om produkter og markedsovervågning. (Gennemførelse af dele af drikkevandsdirektivet, herunder risikobaseret tilgang til vandsikkerhed, minimumskrav til hygiejne for materialer, der kommer i kontakt med drikkevand, minimumskrav til behandlingskemikalier og filtermedier, der kommer i kontakt med drikkevand, adgang til drikkevand og oplysninger til offentligheden). (Af miljøministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet i den eksklusive økonomiske zone ved Grønland. (Bemyndigelse til at fastsætte regler om forebyggelse og begrænsning af havforurening som følge af aktiviteter på havet og om skibsophugningsaktiviteter). (Af miljøministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbedret miljøkontrol. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at virksomheder skal stille sikkerhed for miljøskade, og at forureneren betaler. (Af Marianne Bigum (SF) og Lisbeth Bech-Nielsen (SF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at nedsætte en taskforce, der skal sørge for tilstrækkelig miljømæssig kontrol og tilsyn med listevirksomheder. (Af Theresa Scavenius (UFG))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod udsætning af fuglevildt til jagt. (Af Helene Liliendahl Brydensholt (ALT) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sidestille fiskeopdræt med animalsk husdyrproduktion i planloven. (Af Kristian Bøgsted (DD) m.fl.)
Bemærk: Ændret ressortminister i forhold til udvalg.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om afdækning af mulighederne for indførelse af økonomiske sanktioner mod Israel. (Af Trine Pertou Mach (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om anerkendelse af en selvstændig palæstinensisk stat. (Af Trine Pertou Mach (EL), Karsten Hønge (SF), Christian Friis Bach (RV) og Sascha Faxe (ALT))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om stop for våbenhandel med Israel. (Af Trine Pertou Mach (EL) m.fl.)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om vandforsyning m.v., byggeloven og lov om produkter og markedsovervågning. (Gennemførelse af dele af drikkevandsdirektivet, herunder risikobaseret tilgang til vandsikkerhed, minimumskrav til hygiejne for materialer, der kommer i kontakt med drikkevand, minimumskrav til behandlingskemikalier og filtermedier, der kommer i kontakt med drikkevand, adgang til drikkevand og oplysninger til offentligheden). (Af miljøministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet i den eksklusive økonomiske zone ved Grønland. (Bemyndigelse til at fastsætte regler om forebyggelse og begrænsning af havforurening som følge af aktiviteter på havet og om skibsophugningsaktiviteter). (Af miljøministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af repatrieringsloven, hjemrejseloven og udlændingeloven. (Adgang til indkomstregistret i forbindelse med dedikeret vejledning om repatrieringsordningen, ændring af ydelsesstruktur og udbetalingstidspunkt for hjælp til repatriering, høring af politiet i alle repatrieringssager, udvidelse af målgruppen for videregivelse af oplysninger til brug for udsendelse, videregivelse af helbredsoplysninger til brug for udsendelse, ændring af reglerne om behandling af sager om opholdstilladelse som udsendelseshindret samt fastsættelse af indrejseforbud ved overskridelse af en udrejsefrist m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet og lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed. (Ændring af patientklagesystemet, mulighed for sekretariatsafgørelser ved patienterstatningsankesager, afvikling af Det Rådgivende Praksisudvalg og afbureaukratisering ved ejerskifte i tandlægeklinikker). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi. (Justering af satserne for grøn pulje, ændring af grøn pulje, bemyndigelser til at fastsætte regler om indberetning af oplysninger og offentliggørelse af oplysninger m.v.). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi. (Tydeliggørelse af dansk rets anvendelse på anlæg omfattet af loven i den eksklusive økonomiske zone og afskaffelse af kompensation for indfødningstarif for fremtidige havvindmølleparker). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejelov for Færøerne og lov for Færøerne om fuldbyrdelse af straf m.v. (Ajourføring af retsplejelov for Færøerne og indførelse af fodlænke- og udstationeringsordning på Færøerne). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven, lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. og integrationsloven. (Ny opholdsordning for medfølgende familie til hjemvendende udlandsdanskere med visse beskæftigelsesmæssige kvalifikationer, justering af sprogkravet og halvering af den økonomiske sikkerhedsstillelse i ægtefællesammenføringssager, etablering af en lukket opgavebank for danskprøver m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at afskaffe koncernreglen for medfølgende udenlandske ægtefæller. (Af Sólbjørg Jakobsen (LA), Helle Bonnesen (KF) og Katrine Robsøe (RV) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om smidigere regler for permanent opholdstilladelse til unge under uddannelse. (Af Rosa Lund (EL), Carl Valentin (SF), Zenia Stampe (RV) og Helene Liliendahl Brydensholt (ALT))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om gebyr på genansøgninger til dansk statsborgerskab. (Af Kristian Bøgsted (DD) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om frakendelse af statsborgerskab ved personfarlig kriminalitet eller narkokriminalitet. (Af Mette Thiesen (DF) m.fl.)
F 26 og R 10 sambehandles. L 154, L 155 og L 156 sambehandles.
Forhandling om statsministerens redegørelse om rigsfællesskabet 2024.
Forespørgsel til statsministeren af Flemming Møller Mortensen (S), Louise Elholm (V), Karsten Hønge (SF), Carsten Bach (LA), Nanna W. Gotfredsen (M), Kenneth Fredslund Petersen (DD), Tina Cartey Hansen (KF), Jette Gottlieb (EL), Christian Friis Bach (RV), Alex Ahrendtsen (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT), Aki-Matilda Høegh-Dam (SIU), Aaja Chemnitz (IA), Anna Falkenberg (SP) og Barbara Gaardlykke Apol (JF) m.fl. om rigsfællesskabets muligheder og udfordringer.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 25. april 2024.
1. behandling af forslag til lov om kong Frederik den Tiendes civilliste. (Af statsministeren)
1. behandling af forslag til lov om årpenge for kronprins Christian. (Af statsministeren)
1. behandling af forslag til lov om årpenge for dronning Margrethe. (Af statsministeren)
Forespørgsel F 20 til indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Katrine Daugaard (LA), Brigitte Klintskov Jerkel (KF) og Mette Thiesen (DF) m.fl. om botilbudspladser.
Ventes foretaget torsdag den 25. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 30. april 2024].
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Ventes foretaget fredag den 26. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 30. april 2024].
Forespørgsel F 21 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og ældreministeren af Marlene Harpsøe (DD) m.fl. om inddragelse og støtte af pårørende.
Ventes foretaget tirsdag den 30. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 2. maj 2024].
Forespørgsel F 29 til miljøministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om kystsikring af Danmark mod stormfloder m.v.
Ventes foretaget fredag den 17. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 21. maj 2024].
Forespørgsel F 27 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og beskæftigelsesministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Charlotte Munch (DD) om bedre hjælp og støtte til sorgramte.
Ventes foretaget onsdag den 22. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 23. maj 2024].
Forespørgsel F 28 til indenrigs- og sundhedsministeren af Mads Olsen (SF) og Carl Valentin (SF) om psykologbehandling til unge mellem 18 og 24 år.
Ventes foretaget fredag den 24. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 28. maj 2024].
Forespørgsel F 30 til udenrigsministeren af Trine Pertou Mach (EL) og Søren Søndergaard (EL) om sultkatastrofen i Gaza.